Versenyjog – BDO Legal

VERSENYJOG

Kollégáink kiemelkedő tapasztalattal rendelkeznek a versenyjog területén.

Igény esetén állásfoglalást adunk arra vonatkozóan, hogy egy tervezett tranzakcióhoz, fúzióhoz szükséges-e versenyhatósági engedély beszerzése.

A kollégáink által végzett versenyjogi átvilágítás során feltárjuk azon körülményeket, amelyek egy esetleges versenyhivatali vizsgálat során kockázatokat jelenthetnek ügyfeleink számára. Tanácsot adunk arra nézve, hogy a versenyjogi megfelelés érdekében javasolt-e esetlegesen átalakítani a cégstruktúrát, szerződéses kapcsolatokat, illetve meghozni egyéb halaszthatatlan intézkedéseket. Véleményezzük a kartelljogi szempontból kiemelt kockázatokat hordozó szerződéseket, különösen az együttműködési, disztribútori megállapodásokat. Közreműködünk a szükséges stratégia meghatározásában egy esetleges versenyhivatal által indítandó eljárás esetén.

A fogyasztóvédelmi kockázatok – különösen a fogyasztók megtévesztése – minimalizálása érdekében előzetesen véleményezzük ügyfeleink marketingterveit és reklámanyagait. Teljes körű tanácsadást nyújtunk a piaci erőfölénnyel történő visszaélés, fogyasztók megtévesztése, tisztességtelen piaci magatartás miatt indult hatósági eljárásokban. Szükség esetén magánjogi úton fellépünk a tisztességtelen magatartást tanúsító versenytársakkal szemben.

Igény esetén versenyjogi továbbképzést tartunk ügyfeleink részére arra vonatkozóan, hogy a nem kis kockázatot magában rejtő versenyjogi jogsértések megelőzhetőek legyenek.

Tapasztalattal rendelkezünk az állami támogatásoknak az Európai Bizottságnál történő engedélyeztetési (ú.n. notifikációs) eljárásaiban. Igény esetén állásfoglalást adunk arra vonatkozóan, hogy egy konkrét esetben megvalósult-e az állam vagy valamelyik önkormányzat részéről tiltott állami támogatás nyújtása, amely sérti, illetve torzítja a versenyt.

Büszkék vagyunk arra, hogy számos esetben sikerrel képviseltük ügyfeleinket a hatóság által indított versenyjogi-, reklámjogi, fogyasztóvédelmi ügyekben, illetve közigazgatási perekben.

Versenyjog szakcikkeink, híreink

A Lépjen kapcsolatba velünk!

BDO LEGAL JÓKAY & TÁRSAI ÜGYVÉDI IRODA

  • Főiroda: H-1103, Kőér utca 2/a
    Aliroda: H-1126 Budapest, Németvölgyi út 18. I. emelet 7.
  • Tel.: +36 1 235 3010
    Fax: +36 1 266 6438
  • [email protected]